Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0









Бутильована вода

butilvana_voda.docx

19.10.2020

Правила приймання сонячних ван для загартування дитини 

pravila_prijmannja_sonjachnikh_vann_dlja_zagartuva.docx

05.06.2020р.

Як дбати про гігієну мобільного телефону

Не думали й не гадали, що від власного телефону можете підхопити небезпечну інфекцію? А дарма! Працівник лабораторії може знайти на вашому мобільному телефоні не лише сліди від пальців, вологу, жир і піт від скронь, вух і волосся, залишки їжі та бруду, а й кишкову паличку, антибіотикорезистентний стафілокок, стрептокок та інші небезпечні патогенні мікроорганізми. За «сприятливих» умов вони можуть спричинити кишкові та шкірні інфекції, грип і навіть — коронавірус. Дізнайтеся, як цьому запобігти:

05.05.2020р.

Ще ложечку? Або як батькам навчитися правильно годувати дітей

shhe_lozhechku-abo_jak_batkam_navchitisja_goduvati.docx

05.05.2020р.

Зменшення проявів алергії в дітей під час цвітіння рослин 

zmenshennja_projaviv_alergiji_v_ditini_pid_chas_cv.docx

04.05.2020р.

Весняний раціон для дитини  

vesnjanij_racion_dlja_ditini.docx

30.04.2020р.

Міфи про коронавірус 

mifi_pro_koronavirus.docx

29.04.2020р.

Що має знати дитина про коронавірус

shho_mae_znati_ditina_pro_koronavirus.docx

28.04.2020 р.

28.02.2020

 

Закон України

«Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів»

від 6 грудня 2018 року № 2639-VIII

(Відомості Верховної Ради (ВВР), 2019, № 7, ст.41)

 

Додаток № 1
до Закону України
від 6 грудня 2018 року № 2639-VIII

ПЕРЕЛІК РЕЧОВИН
ТА ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ, ЯКІ СПРИЧИНЯЮТЬ АЛЕРГІЧНІ РЕАКЦІЇ АБО НЕПЕРЕНОСИМІСТЬ

1

Злаки, що містять глютен, а саме: пшениця (пшениця спельта та камут), жито, ячмінь, овес або їх гібридні види та продукти з них, крім:

1) сиропів з глюкози на основі пшениці, включно з декстрозою;

2) мальтодекстринів на основі пшениці;

3) сиропів з глюкози на основі ячменю;

4) зернових, що використовуються для виробництва спиртових дистилятів

 

2

Ракоподібні та продукти з ракоподібних

 

3

Яйця та продукти з яєць.

 

4

Риба та продукти з риби, крім:

1) риб’ячого желатину, що використовується як носій для вітамінів або каротиноїдних препаратів;

2) риб’ячого желатину або риб’ячого клею, що використовується як освітлювач для пива та вина.

 

5

Арахіс та продукти з арахісу

 

6

Соєві боби та продукти з них, крім:

1) повністю рафінованих соєвої олії та жиру;

2) природних змішаних токоферолів (E306), природного D-альфа-токоферолу, природного D-альфа-токоферолу ацетату та природного D-альфа-токоферолу сукцинату, джерелом яких є соя;

3) фітостеролів та ефірів фітостеролів, що походять з рослинної олії, джерелом якої є соя;

4) рослинного ефіру станолу, виробленого зі стеролів рослинної олії, джерелом якої є соя

 

7

Молоко та продукти з молока (включаючи лактозу), крім:

1) сироватки, що використовується для виробництва спиртових дистилятів;

2) лактитолу.

 

8

Горіхи, а саме: мигдаль (Amygdaluscommunis L.), лісовий горіх (Corylusavellana), горіх грецький (Juglansregia), кеш’ю (Anacardiumoccidentale), пекан (Caryaillinoinensis (Wangenh.) K. Koch), бразильський горіх (Bertholletiaexcelsa), фісташка (Pistaciavera), макадамія або горіхи Квінсленда (Macadamiaternifolia), продукти з цих горіхів, крім горіхів, що використовуються для виробництва алкогольних продуктів перегонки.

 

9

Селера та продукти з селери

 

10

Гірчиця та продукти з гірчиці

 

11

Насіння кунжуту та продукти з насіння кунжуту.

 

12

Двоокис сірки та сульфіти у концентрації понад 10 міліграмів на кілограм або 10 міліграмів на літр в розрахунку на сумарний обсяг оксиду сірки (SO2), що розраховуються для продуктів, які пропонуються як готові до споживання або відновлені згідно з інструкціями виробників.

 

13

Люпин та продукти з люпину.

 

14

Молюски та продукти з молюсків

 

УВАГА! Страви що містять речовини, які спричиняють алергічні реакції або непереносимість будуть відмічать смайликом.

 

27.01.2020

 

                                                                                                                                                21.01.2020

В здоровому тілі — здоровий дух

Гарне самопочуття — запорука чудового настрою, цікавих ідей та нових звершень. Але що робити, аби хвороби і віруси забули й думати про Тебе? Спробую допомогти.

Харчуйся правильно! Дієтологи не втомлюються повторювати — щоденне вживання кисломолочних продуктів покращує травлення та сприятливо впливає на загальний стан організму. Не забувай про лимони, апельсини, малину, липу та мед — в період холодів ці продукти найкраще захистять Тебе від простуди та грипу. Що вже казати про часник та цибулю — справжні скарбниці вітамінів.

Пам’ятай! Більшість імунних клітин знаходяться в шлунково-кишковому тракті. Ось чому таким важливим є отримання достатньої кількості білків, жирів та вуглеводів щодня. До речі, на сайті Пустунчика Ти знайдеш чимало рецептів смачної та корисної їжі.

Займайся спортом! Ні, це зовсім не означає з ранку до вечора бігати, робити сальто і щопівгодини обливатися холодною водою. Варто просто записатися на якусь спортивну секцію: волейбол, басейн,теніс, а, можливо, Тебе зацікавлять танці?

Відпочинок теж обирай активний. Прогулянки парком, вік-енди за містом, велопробіжки і тур-походи неодмінно повинні з’явитись в Твоєму розкладі. Важливою є і ранкова зарядка. Кілька вправ — і Ти вже готовий творити нові справи.

Дотримуйся режиму! Здоровий сон, вчасні прийоми корисної їжі та «Ні!» стресам і негативу — ось запорука Твого здоров’я та гарного настрою. Постійні зміни розпорядку дня призводять до стресового стану і негативно впливають на Твій організм, знижуючи імунітет. Пам’ятай про це, коли плануєш свій день.

Зверни увагу! Сидіння цілими днями в соціальних мережах за комп’ютерними іграми аж ніяк не додасть Тобі здоров’я, а лише погіршить осанку та нашкодить зору

                                                       11.12.2019

 

 

 

  

 

05.11.2019

 

 

 

Вітаміни в харчуванні дітей

 

Правильна організація харчування являється однією із головних умов нормального розвитку дитини . Велика потреба є у вітамінах ростучого організму. Вітаміни грають роль біологічних каталізаторів.

Недоліки в організмі того, або іншого вітаміна викликають різні патологічні захворювання , в залежності від дефіциту одного або декількох вітамінів. Мала кількість , або повна відсутність вітаміна „ А” веде до повної зупинки росту, випадінню волосся великою здатністю організму до захворювань, особливо очей. Вітаміни „ А” знаходяться в таких речовинах: масло, молоко, жовток яйця, печінка, риба, печінка риби.

При кулінарній обробці продуктів частина вітаміна „ А” загублюється. Для його зберігання необхідно тримати продукти в темному, прохолодному місці. Вітаміни групи „ В” сприяють на зріст, апетит, діяльність серця та кровообігу. Вітаміни групи „ В” є в : бобових, зернових, рисові, манці, овіяній крупах, пивних та кулінарних дріжджах.

Відсутність в організмі вітаміна „ С” веде до захворювання цингою. Цей вітамін широко поширений в природі і знаходиться в рослинах, капусті, хронові, петрушці, зеленій цибулі, картоплі, помідорах, ягодах, шипшині. Вітамін „ С” швидко порушується при високій температурі, доступноств повітря. Овочі і фрукти мають в собі велику кількість соку , а цим самим вони сприяють на апетит та чинять опір простудним захворюванням.

                                                                     11.09.2019         

Шановні батьки!

Здоров'я - це найважливіше, що є в житті людини. Закликаємо вас зміцнювати та берегти його.

З настанням літньої спекотної погоди населення поспішає до водоймищ, озер, річок. Як приємно відпочити біля води, позагоряти, поплавати, попірнати... Але чи знайомі вам правила поведінки біля водоймищ?

Вода є не тільки джерелом життя, здоров'я та задоволення, але й джерелом небезпеки для життя людини. Тому, знаходячись біля води, будь завжди максимально обережним. Пам'ятай, що на річці є течія, і дно річки може бути замуленим. Вода в озерах, ставках стояча, тобто більш забруднена, ніж у річках, і це може спричинити зараження при купанні. У морі на воді триматися легше, бо густина солоної води вища за густину прісної.
При організації відпочинку на воді дотримуйся наступних правил безпеки:

  • купання починай при температурі повітря +25 °С та температурі води +17-19 °С;
  • купайся тільки в спеціально відведених та обладнаних місцях;
  • якщо пляжу поблизу немає, вибирай чистий пологий берег, але попередньо з'ясуй, чи немає на дні корячок, гострих підводних каменів, коловоротів, ям тощо;
  • не купайся відразу після прийому їжі;
  • знаходься у воді не більше 10-15 хвилин, не доводь тіло до ознобу;
  • не плавай далеко від берега, не запливай за попереджувальні знаки;
  • не переривай купання частими виходами із води і не стій мокрим на вітрі;
  • потрапивши у сильну течію, не борись проти неї, а пливи за течією, наближаючись до берега;
  • не входь у воду занадто розігрітим: перепади температури можуть спричинити судоми;
  • при судомах не розгублюйся, намагайся утриматися на поверхні води і клич на допомогу;
  • потрапивши у вир, набери побільше повітря у легені, занурся у воду і сильним ривком у бік за течією виходь з виру і випливай на поверхню;
  • не лежи після купання на сонці, а відпочивай у затінку;
  • при виході із води розітри тіло долонями або рушником насухо і одягнись.

 

Раціональне харчування дітей дошкільного віку.

 

Харчування дітей від 1 –1,5 р.

Дитина полуда 5-разове харчування, но поступово зменшують до 4-разового харчування. Запальний об’єм добового раціону повинен становити до 1100 мл. Їм дають житній хліб, каву з молоком, супи, салат з сирих овочів, вінегрет, пудинги і запіканки. Добовий набір продуктів повинен становити білка 45-50 г, жирів – б45-50 г, вуглеводів – 160 г, калорій – до 1300 г.

Харчування дітей від 1,5 – 3 р.

Чотириразове харчування з загальним об’ємом до 1300-1400 м. Забір блюд збагачується. Можна приготовити різні борщі, розсольники, використовувати різні негострі соуси і приправи. Об’єм молока в добовому раціоні повинен становити до 600-650 мл.

Добовий раціон включає білків – 53-55 г. Жирів 53-55 г, вуглеводів – 190-200 г, калорій – до 1600.

Цим дітям можна давати яйця, домашній сир, молоко і кефір, кашу, хліб або булочки.

Харчування дітей від 3 до 7 р.

Чотирьохразове харчування з добовим об’ємом до 1800 мл. Сніданок включає до 23% Ккал, обід – 35-40% Ккал, полуденок – 10% Ккал, вечеря 20-25% Ккал. В меню можна включати солені і гострі приправи. Дозволяють жарену картоплю, гуляш. Кількість білка в добовому раціоні повинно досягати до 63-65% - у дітей 3-5 р. і 80 у дітей 7 р. Аналогічно і кількість жирів, вуглеводів – до 230-320 в залежності від віку дитини, калорійність – до 2300 Ккал. – у дітей 7 р.

Цих дітей можна віддавати в дитячий садок. Їм можна давати домашній сир, сметану, яйця, хліб з маслом, булочки, молоко і квасне молоко, фрукти, різні овочі.

Співвідношення тваринних білків:

 

від 1-3 р. – 75% тваринних білків,

від 4-6 р. – 65% тваринних білків.

від 7 і старші – 50% тваринних білків.

 

Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Друзі сайту
Copyright MyCorp © 2020
uCoz